ZUIDVRUCHTEN MET MASCARPONEROOM
100 gram gedroogde ontpitte pruimen
100 gram gedroogde abrikozen
1 flesje Cristal Alken (pils)
2 deciliter room
200 gram mascarpone
1 eetlepel fijne suiker
mespunt kaneel
4 eetlepels chocoladeschilfers
Doe de pruimen samen met de abrikozen in een steelpannetje; overgiet met het bier en laat 3 uur wellen.
Breng de vruchten aan de kook; laat 10 minuten sudderen en haal van het vuur. Verdeel de lauwwarme vruchten samen met hun vocht over 4 kelkglazen.
Klop de room op samen met de suiker en de kaneel; schep er de mascarpone door en vul er de glazen mee.
Bestrooi met de chocoladeschilfers en serveer.
4 personen
bereidingstijd : 195 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005
maandag 17 november 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten