maandag 17 november 2025

Zuidvruchten met mascarponeroom

ZUIDVRUCHTEN MET MASCARPONEROOM

100 gram gedroogde ontpitte pruimen
100 gram gedroogde abrikozen
1 flesje Cristal Alken (pils)
2 deciliter room
200 gram mascarpone
1 eetlepel fijne suiker
mespunt kaneel
4 eetlepels chocoladeschilfers


Doe de pruimen samen met de abrikozen in een steelpannetje; overgiet met het bier en laat 3 uur wellen.
Breng de vruchten aan de kook; laat 10 minuten sudderen en haal van het vuur. Verdeel de lauwwarme vruchten samen met hun vocht over 4 kelkglazen.
Klop de room op samen met de suiker en de kaneel; schep er de mascarpone door en vul er de glazen mee.
Bestrooi met de chocoladeschilfers en serveer.

4 personen

bereidingstijd : 195 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005

Geen opmerkingen: