maandag 17 november 2025

Gegratineerde aubergines

GEGRATINEERDE AUBERGINES

4 aubergines
4 teentjes look, gepeld en in flinterdunne plakjes gesneden
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
5 eetlepels gehakte verse basilicum
200 gram gorgonzola, in plakjes
200 gram mozzarella, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
zout


Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de olijfolie met de peterselie, een mespunt zout en 4 eetlepels basilicum. Was de aubergines en snij ze telkens op een afstand van 2 centimeter schuin in, maar net niet door. Stop de plakjes knoflook in de ingesneden aubergines en lepel er het olijfoliemengsel in.
Schik de aubergines in een ovenschaal; plaats ze 1 uur in de oven tot ze gaar zijn; beleg ze dan met de plakjes kaas (mozzarella & gorgonzola) en plaats nog 10 minuten terug in de oven tot de kaas gaat smelten.
Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer.

4 personen

bereidingstijd : 80 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Kook : Spar magazine om in te bijten, november 2005

Geen opmerkingen: