BRUSCHETTA MET GEROOSTERDE PAPRIKA
1½ kilogram rode paprika’s
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels fijngehakte oregano + extra blaadjes om mee te bestrooien
1 teen knoflook, fijngehakt
verse vijgen, voor erbij
vleeswaren, voor erbij
BRUSCHETTA
1 (desem)stokbrood, in schuine plakjes
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verdeel de paprika’s over een met aluminiumfolie beklede bakplaat, met de steeltjes naar boven. Grill, af en toe draaiend, 35 minuten of totdat de buitenkant volledig geroosterd en zwart geblakerd is.
Neem uit de oven, doe in een vergiet en dek af. Laat 15 minuten staan. Pel de huid eraf en snijd het vruchtvlees in grote repen, verwijder de zaden.
Verdeel de paprika over een platte schaal. Meng de 2 eetlepels olie, gehakte oregano en knoflook in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de paprika.
Vrwarm de oven voor op 220°C. Leg de broodplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Rooster in 10 minuten goudbruin en knapperig. Beleg de warme bruschette met de gemarineerde paprika. Bestrooi met de extra oregano en serveer de verse vijgen en vleeswaren erbij
8 personen
voedingswaarde : 272 kcal p.p.
bereidings- / grill- / rust- / oventijd : 20 / 35 / 15 / 10 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten