INSALATA DI PEPERONI
6 paprika’s
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 takjes tijm
15 gram platte peterselie
1½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
Steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng de paprika met 1 eetlepel olie en verdeel over de barbecue. Rooster ze in 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer regelmatig. Doe de paprika in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen.
Verwijder het vel van de paprika en snijd of scheur de paprika in lange repen, verdeel over een grote platte schaal.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd samen met de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, tijm, peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing met de paprika en kappertjes.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 35 / 5 minuten
gebied : Zuid-Italië
gerechtsoort : salade
bron : AllerHande 30 juni – 17 augustus 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten