zondag 13 juli 2025

Laurierolie (Apulië, Italië)

LAURIEROLIE

36 gram verse laurierbladeren
500 milliliter druivenpitolie


Breng een pan water aan de kook. Voeg de laurierbladeren toe en blancheer ze 50 seconden, haal ze daarna met een schuimspaan uit het water en doe ze in een kom met ijswater. Laat ze uitlekken en dep de bladeren goed droog met keukenpapier.
Schenk de olie in een pan op laag vuur. Verwarm tot 65°C en voeg de bladeren toe. Houd de temperatuur 1 uur constant.
Doe het mengsel in de blender en mix op de hoogste snelheid 1 minuut, schenk het dan door een kaasdoek en vang de olie op. Doe de laurierolie over in een spuitflesje en bewaar in de koelkast, daar blijft het 2 weken goed.

Voor 500 milliliter.

voedingswaarde : 921 kcal per 100 milliliter
bereidingstijd : 70 minuten

gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : saus

bron : Giorgia Eugenia Goggi, in Delicious. juli 2025

Geen opmerkingen: