MELOENSALADE MET FETA & CITROEN
50 gram pompoenpitten
1 kleine rijpe meloen (bijvoorbeeld cantaloupe of een part watermeloen)
2 komkommers
2 courgettes, eventueel met de bloemen
handvol veldsla of rucola (optioneel)
sap van 1 citroen
extra vierge olijfolie
een paar takjes munt, blaadjes fijngehakt
1 blok feta of 80 gram geitenkaas
krullen (bio)citroenschil, voor erbij
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan enkele minuten op laag vuur tot ze beginnen te springen en een beetje bruin worden.
Schil de meloen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in plakken. Schil de komkommers en snijd in dikke schijfjes. Snijd ook de courgettes met schil in schijfjes.
Doe demeloen, komkommer, courgette en slablaadjes (als je die gebruikt) in een kom en schep om met lekker veel citroensap, een scheut olijfolie en wat zout. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Roer de munt erdoor en schep de salade op een bord of schaal. Bestrooi met de pompoenpitten, verkruimel de feta erover, besprenkel met nog wat olie, voeg de krullen citroenschil toe en serveer.
2 personen
voedingswaarde : 444 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Sardinië, Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Letitia Clark, in Delicious. Juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten