(KORT) GEKOOKTE CHOISUM MET OESTERSAUS
1 kilogram choisum
1 eetlepel plantaardige olie voor het koken
½ eetlepel plantaardige olie voor de groente
2 theelepels zout
4 eetlepels oestersaus
2½ liter water
Verwijder harde uiteinden van de bladstelen en was de groente goed (de groente wordt niet gesneden).
Breng in een ruime pan het water met het zout en 1 eetlepel olie aan de kook op hoog vuur. Leg de choisum 1 - 2 minuten in het kokende water. Schep de groente eruit, laat uitlekken in een vergiet en leg op een schaal. Druppel ½ eetlepel olie over de groente en giet dan de oestersaus erover.
Serveren met rijst of mie.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije / De Balie, Teleac, Xotus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten