dinsdag 2 januari 2024

Misoshiru (Japan)

MISOSHIRU (SOJABONENSOEP)

1 liter dashi
1 à 2 eetlepels miso (rode pasta van sojabonen)

GARNITUUR (naar keuze)
1 blok tofu
2 visfilets
kleine mosselen
champignons
balletjes varkensgehakt
dashi


Begin met de garnituur. Snijd de tofu in blokjes, snijd de visfilets in vieren. De balletjes worden gemaakt van een mengsel van varkensgehakt of kippenborst, met geklopt ei en wat zout. Leg dit alles even in dashi tot het nét gaar is. Breng de dashi voor de soep aan de kook. Druk de miso door een zeef in de dashi. Houd er rekening mee dat de miso vrij zout is. Verdeel het garnituur over 4 soepkommen en giet de soep erop.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : soep

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: