zondag 24 december 2023

Croque monsieur met wilde paddenstoelen en taleggio

CROQUE MONSIEUR MET WILDE PADDENSTOELEN EN TALEGGIO

4 eetlepels olijfolie
75 gram wilde paddenstoelen, schoongemaakt, in plakjes
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
4 sneetjes wit casinobrood
50 gram zachte boter
50 gram taleggio, in dunne plakjes
zout
versgemalen zwarte peper


Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur, doe de paddenstoelen en knoflook erin en bak ze goudbruin en gaar. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en vermeng alles goed. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter. Verdeel de paddenstoelen in twee porties en schep deze op twee sneetjes. Leg er plakjes taleggio op en daarop nog een sneetje brood; druk ze licht op elkaar.
Verhit een tweede koekenpan en doe de resterende olie erin. Bak de sandwiches in 2 – 3 minuten aan elke kant goudbruin. Neem ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwijder de korsten met een scherp mes en snijd elke sandwich in zes kleine vierkantjes. Serveer ze direct.

Voor 12 stuks

gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Vegetarisch in stijl : Veelzijdige en inspirerende recepten / Paul Gayler

Geen opmerkingen: