zondag 17 september 2023

Pomodori con Ricotta, Fontina e Tuna (Italië)

POMODORI CON RICOTTA, FONTINA E TUNA

4 eetlepels ricotta
100 gram fontina
2 eieren, gekookt
1 blikje tonijn op olie
1 eetlepel kappertjes
12 kleine tomaatjes
4 eetlepels verse peterselie, gehakt
1 sjalotje
2 eetlepels mayonaise
peper
zout


Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Snipper het sjalotje, verwijder eventuele ongerechtigheden uit de tonijn, hak de tonijn fijn en snij de fontina in blokjes. Prak de eieren fijn met een vork, meng dan alles door elkaar met de kappertjes, ricotta, peterselie en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de tomaten.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: