zondag 17 september 2023

Pasta met spinazie, ham en ricotta (Italië)

PASTA MET SPINAZIE, HAM EN RICOTTA

100 gram ricotta
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
100 gram gekookte ham, in reepjes
1 kilogram wilde spinazie, goed gewassen
1 ui
1 teen knoflook
4 vleestomaten
300 gram pasta (soort naar keuze)
olijfolie
peper
zout


Snipper de ui, pers de knoflook uit en doe beide in een pan met de olijfolie. Voeg de ham toe, smoor de spinazie mee tot hij gaar is en breng op smaak met peper en zout. Pliceer de tomaten, verwijder de zaadlijsten, snij het vruchtvlees in blokjes en roer door de spinazie. Giet het overtollig vocht af en roer dan de ricotta en 50 gram Parmezaanse kaas erdoor. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en hussel door het spinaziemengsel.
Serveer direct en geef de rest van de Parmezaanse kaas er apart bij.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: