zondag 17 september 2023

Insalata con Provolone (Italië)

INSALATA CON PROVOLONE 200 gram provolone 20 zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel pesto 1 krop romaanse sla (of ijsberg) 4 pomodori 1 rode ui 100 gram peultjes 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels pijnboompitten 1 theelepel honing 1 theelepel mosterd 8 eetlepels olijfolie 4 eetlepels rode wijnazijn peper zout Snij de provolone in blokjes en vermeng met e pesto. “Scheur” de sla in stukken, snij de tomaten in vier parten. Blancheer de peultjes (in ruim kokend water met wat zout, peultjes erin tot water weer kookt, dan meteen eruit) koud spoelen en laten uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, snij de ui in ringen en meng dit alles door elkaar tot een salade. Maak van de overige ingrediënten een dressing, breng op smaak met peper en zout, maak de salade ermee aan en serveer direct. 4 personen gebied : Italië gerechtsoort : voorgerecht bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: