zondag 17 september 2023

Italiaans kaasplateau (Italië)

ITALIAANS KAASPLATEAU

Vaak het gezelligste moment van een dinertje en (ook belangrijk) een rustig moment voor de gastvrouw.

400 gram taleggio
400 gram gorgonzola
400 gram pecorino


Leg de kaassoorten in volgorde van smaakscherpte op een kaasplank. Laat ieder zelf de gewenste hoeveelheid en soort afsnijden. De keuze is groot, neem bijvoorbeeld ook eens: caprino (een zachte geitenmelkkaas) of robiola met fontina (of gruyère) of bel paese of gorgonzola dolcelatte en een echte oude Parmezaan of een gorgonzola pikant.
Geef er Italiaanse bollen bij of focaccia (pizza-achtig rond plat brood) of stokbrood met roomboter en een lekker glas Italiaanse wijn of port.
Kies tenminste 3 verschillende soorten kaas (van zacht van smaak tot pittig), ga uit van 100 gram per soort per persoon en garneer het plateau met wat druiven, partjes peer of appel, noten, olijven etcetera.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: