zondag 17 september 2023

Ansjovis-crostini (Italië)

ANSJOVIS-CROSTINI

250 gram mozzarella
16 ansjovisfilets op olie
16 basilicumblaadjes
8 pomodori secchi (gedroogde Italiaanse tomaten op olie)
16 boterhammen (wit)
olijfolie
peper
zout


Snij de mozzarella in 8 plakken, snij de boterhammen bij of steek ze uit op dezelfde grootte als de diameter van de plakken mozzarella en besprenkel de broodrondjes met wat olijfolie. Peper en zout de mozzarella, hak de gedroogde tomaten ragfijn en spoel de ansjovisfilets even af en dep ze droog. Maak dan sandwiches van brood, blaadje basilicum, een ansjovis, wat stukjes tomaat, plak mozzarella, tomaat, ansjovis, basilicum en brood. Druk ze goed op elkaar en bak ze goudbruin in hete olijfolie of rooster ze in een voorverwarmde oven op 200°C in 10 minuten aan iedere kant goudbruin.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: