zondag 17 september 2023

Pasta met aubergine-ricottasaus (Italië)

PASTA MET AUBERGINE-RICOTTASAUS

50 gram ricotta
4 eetlepels pecorino, geraspt
400 gram pasta (soort naar keuze)
2 aubergines
500 gram pomodori op sap
2 uien
1 teen knoflook
1 bosje basilicum, fijngesneden
1 theelepel oregano
olijfolie
zout
peper


Snij de kapjes van de aubergines, snij de rest in blokjes, bestrooi met zout en laat een half uurtje op een zeef liggen. Spoel ze af met koud water en dep ze goed droog. Snipper de uien en de knoflook en fruit met de oregano aan, voeg de aubergine toe en bak goudbruin. Snij intussen de pomodori in stukjes en voeg deze met het sap toe aan de goudbruin gebakken aubergines. Kook even door en breng op smaak met peper en zout en hou warm op een vlamverdeler. Kook de pasta beetgaar, volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en vermeng (nog heet) met de 2 kazen en de basilicum. Verdeel de pasta over 4 borden met een lepel saus in het midden.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: