zondag 17 september 2023

Risotto con Carote e Zucca (Italië)

RISOTTO CON CAROTE E ZUCCA (WORTEL-POMPOENRISOTTO)

Het speciale aan deze risotto is de manier waarop wortel en pompoen gedeeltelijk in onregelmatige vormen zijn geprakt.

120 gram boter
1 kleine ui, gehakt
210 gram verse pompoen, geschild en in blokjes van 2½ centimeter gesneden
4 wortels, in blokjes van 2½ centimeter gesneden
2½ liter groentebouillon
400 gram arboriorijst
90 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
mespunt gemalen nootmuskaat
zout
peper


Verwarm de helft van de boter in een grote pan met zware bodem en bak hierin de ui doorzichtig. Voeg de pompoen en de wortels toe en laat die in een half uur gaar worden. Prak met een vork de wortels en pompoen enigszins, zodat er onregelmatig gevormde stukjes overblijven.
Breng de bouillon in een grote pan aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes koken. Voeg de rijst bij de wortel en de pompoen en kook alles een paar minuten op een hoge vlam. Roer regelmatig. Zet het vuur lager en giet zoveel bouillon in de pan dat de rijst onder staat. Laat nog 15 minuten koken en voeg meer bouillon als de rijst erbovenuit komt. Roer dikwijls. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de boter, Parmezaan, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Doe het deksel op de pan en laat hem 5 minuten staan. Schep in een verwarmde schaal en dien op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi

Geen opmerkingen: