GEMARINEERDE PAPRIKA’S
3 paprika’s (rood, geel en groen)
1 laurierblad
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels wijnazijn
zout
versgemalen peper
2 teentjes knoflook
4 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
De paprika’s halveren en roosteren in de oven, tot het vel zwart is en springt. In de lengte in 3 centimeter brede reepjes snijden, de zaadlijsten verwijderen. Op een diep bord leggen en het laurierblad erboven verpulveren.
Olijfolie, azijn, peper en zout door elkaar roeren. De teentjes knoflook erboven uitpersen. De ansjovis fijnprakken met een vork, de kappertjes fijnhakken en beide aan de marinade toevoegen. De marinade over de reepjes paprika schenken en minstens een halve dag laten intrekken.
Serveren met wittebrood.
2 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 45 minuten / ½ dag
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann
maandag 4 september 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten