MELOENCOCKTAIL
75 gram suiker
75 gram water
300 gram meloen (honing- of watermeloen)
2 eetlepels citroensap
4 centiliter rum
1 eetlepel citroensap
1 glas witte wijn
0,2 liter champagne
Het water met de suiker in een pan flink laten koken. Het vruchtvlees van de meloen met citroensap pureren in een mixer en het afgekoelde suikerwater erdoor kloppen.
Het mengsel in een ondiepe schaal in het vriesvak zetten. De sorbet elke 10 minuten met een vork doorroeren, zodat de ijskristallen niet te groot worden.
De sorbet in twee hoge cocktailglazen overdoen. De rum met citroensap en witte wijn vermengen en over de glazen verdelen. Aanvullen met ijskoude champagne en direct serveren.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten