maandag 4 september 2023
Pâté di Fegato d'Anatra Tartufato (Italië)
PÂTÉ DI FEGATO D’ANATRA TARTUFATO (PÂTÉ VAN EENDELEVER MET TRUFFEL)
Dit is een eenvoudig patérecept, waarin de eendenlevertjes ook kunnen worden vervangen door kippenlevertjes.
eendenlevertjes
ui
salie
cognac
boter
zwarte truffel, geraspt
peper
zout
room
Snijd het vet van de eendenlevertjes af, was ze, droog ze af en bak ze met ui en salie in een koekenpan op hoog vuur goudbruin; laat ze niet helemaal gaar worden. Blus ze af met cognac en laat die verdampen. Draai de levertjes, terwijl ze nog warm zijn, door de vleesmolen en voeg toe: boter, geraspte zwarte truffel, peper, zout, room en eventueel nog cognac. Vul beboterde vormpjes met dit mengsel en bedek de pâté met gesmolten boter. Zet de vormpjes 5 uur in de koelkast.
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Gianfranco Pagliaricci, in: Truffels! / Leo Geurts
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten