maandag 4 september 2023

Tiella met vis uit Puglia (Apulië, Italië)

TIELLA MET VIS UIT PUGLIA

Dit ovengerecht van lagen aardappels, pecorino, risotto en vis wordt meestal gemaakt met mosselen, maar met visfilets kost het minder tijd. Zet de schaal gewoon in de oven en wacht tot het wonder zich voltrokken heeft.

extra vergine olijfolie
1 grote ui, in dunne ringen
zout
peper
550 gram vastkokende aardappels (hoeven niet geschild)
400 gram gepureerde tomaten uit blik
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
2 tenen knoflook, fijngehakt
75 gram geraspte pecorino (of eventueel Parmezaan)
150 gram arboriorijst
4 flinke filets van witte vis (zoals kabeljauw, heek of schelvis)
300 milliliter visbouillon of water


Verhit de oven tot 190°C.
Druppel wat olie in een ovenvaste pan met een doorsnee van 26 – 30 centimeter en verdeel er de ringen ui over. Bestrooi ze met zout en peper en bedruppel ze met olie.
Snijd de aardappels in vliesdunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Verdeel de helft ervan over de uien en schep daarop de helft van de tomaten, de peterselie, de helft van de knoflook en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper en giet er een beetje olie over. Voeg de rijst toe en leg er de vis op. Leg daarop de resterende aardappels, knoflook, kaas en tomaten (in die volgorde). Bedruppel het geheel met wat olie en giet er bouillon of water bij.
Breng alles op het vuur aan de kook en zet het meteen in de oven. Controleer na 45 minuten of de aardappels en ijst gaar zijn. Zet alles anders nog even terug.
Serveer het gerecht in de schaal of pan.

6 personen

gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Simpel : Makkelijk eten, groots van smaak / Diana Henry

Geen opmerkingen: