ITALIAANSE BOERENSALADE
1 ui
½ rode paprika
½ groene paprika
2 tomaten
50 gram zwarte olijven
100 gram geitenkaas in blokjes
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kruidenazijn
zout
peper
1 theelepel suiker
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
De ui fijnsnipperen, de paprika’s in dobbelsteentjes snijden, de tomaten ontvellen en eveneens in stukjes snijden.
De groenten met de olijven en de geitenkaas voorzichtig door elkaar scheppen in een ruime schaal.
Een dressing van olijfolie, azijn, peper, zout en suiker over de salade schenken en die 10 tot 15 minuten laten intrekken in de koelkast. Nogmaals kruiden en voor het opdienen met bieslook bestrooien.
Serveren met wittebrood.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann
maandag 4 september 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten