WITTE BONEN-BLOEMKOOLSCHOTEL
1 bloemkool
zout
1½ pot witte bonen in tomatensaus
1 zakje kaassaus
peper
1 theelepel mosterd
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels geraspte oude kaas
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel sesamzaad
Oven voorverwarmen op 250°C. Stronk van bloemkool snijden, wassen en in roosjes verdelen. In pan bodem water met zout aan de kook brengen. Bloemkool 8 minuten koken. Ovenschotel invetten. Hierin bonen in tomatensaus scheppen. In midden van oven warm laten worden. In steelpan kaassaus maken met 2½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Op smaak brengen met peper en mosterd. In kommetje paneermeel met kaas vermengen. Bloemkool afgieten en op bonen scheppen. Kaassaus erover schenken. Bestrooien met paneermengsel. Klontje boter erover verdelen. Bovenin oven goudbruin korstje laten krijgen. In droge koekenpan sesamzaad goudgeel roosteren. Schotel uit oven bestrooien met sesamzaad.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten