vrijdag 30 juni 2023

Gebakken schol met sinaasappelsaus

GEBAKKEN SCHOL MET SINAASAPPELSAUS

2 sinaasappels
600 gram scholfilets
zout
1 theelepel gemberpoeder

2 eetlepels bloem
50 gram boter
1 eetlepel Curaçao
6 jeneverbessen
2 theelepels maïzena


1 Sinaasappel wassen, schil raspen en uitpersen. Andere sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen. Met bolle kant van lepel jeneverbessen kneuzen. Vis inwrijven met zout en gemberpoeder. ½ Uur laten intrekken. Op bord bloem strooien. Schaal voorverwarmen. Vis door bloem wentelen. In 2 koekenpannen boter verhitten tot lichtbruin. Filets aan elke kant 5 minuten gaar en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Door bakvet roeren: sinaasappelsap, -rasp en -stukjes, Curaçao en gekneusde jeneverbessen. 2 Minuten zachtjes verwarmen. In kopje maïzena met ½ eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan bakvet toevoegen tot saus enigszins gebonden is. Over vis schenken.
Groentetip: komkommer met karwijzaad.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: