GEBAKKEN SCHOL MET SINAASAPPELSAUS
2 sinaasappels
600 gram scholfilets
zout
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels bloem
50 gram boter
1 eetlepel Curaçao
6 jeneverbessen
2 theelepels maïzena
1 Sinaasappel wassen, schil raspen en uitpersen. Andere sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen. Met bolle kant van lepel jeneverbessen kneuzen. Vis inwrijven met zout en gemberpoeder. ½ Uur laten intrekken. Op bord bloem strooien.
Schaal voorverwarmen. Vis door bloem wentelen. In 2 koekenpannen boter verhitten tot lichtbruin. Filets aan elke kant 5 minuten gaar en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Door bakvet roeren: sinaasappelsap, -rasp en -stukjes, Curaçao en gekneusde jeneverbessen. 2 Minuten zachtjes verwarmen. In kopje maïzena met ½ eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan bakvet toevoegen tot saus enigszins gebonden is. Over vis schenken.
Groentetip: komkommer met karwijzaad.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten