GEVULDE APPEL
1 bolletje gember
1 eetlepel geschaafde amandelen
4 middelgrote appels
1½ eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp (uit pot)
1 deciliter magere yoghurt
1 eetlepel honing
Gember fijnsnipperen. Amandelen fijnhakken. Appels wassen. Van bovenkant kapjes afsnijden. Met appelboor klokhuizen uitboren. Met mesje appels verder uithollen tot 1 centimeter van de rand. Binnenkant besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Uitholsel van appel in stukjes snijden en in kom doen. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. Toevoegen: gember, amandel, citroenrasp, yoghurt en honing. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Appels vullen met appelmengsel. Op 4 bordjes zetten. Kapjes erop zetten.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 3 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten