vrijdag 30 juni 2023

Spinazie-eitaart

SPINAZIE-EITAART

9 eieren
1½ kilogram spinazie
zout
2 eetlepels zure room
50 gram geraspte, belegen kaas
versgemalen peper
½ theelepel nootmuskaat
3 volkoren beschuiten
¼ theelepel basilicum
worcestershiresaus
2 blikjes gekoeld croissantdeeg


6 Eieren 6 minuten koken. Laten schrikken en voorzichtig pellen. Spinazie wassen en uitzoeken. In grote pan spinazie met aanhangend water 10 minuten koken. In vergiet goed laten uitlekken. Op plank kleinsnijden.
Oven voorverwarmen op 225°C. In kom 3 eieren loskloppen met zure room, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat. 1 Beschuit erboven verkruimelen. Spinazie erdoor roeren. Op smaak brengen met basilicum en worcestershiresaus. Springvorm met doorsnede van 24 centimeter bekleden met 8 driehoekjes croissantdeeg. 2 Beschuiten erboven verkruimelen. Helft van spinaziemengsel erin scheppen. Hierover eieren verdelen. Bedekken met rest van spinaziemengsel. Van rest van croissantdeeg ronde lap maken ter grootte van de springvorm. Hiermee spinazie afdekken. Randen vastdrukken (met beetje water). Taart in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Groentetip: IJsbergsla met radijs.

6 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 50 minuten

gerechtsoort : hartige taart

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: