vrijdag 30 juni 2023

Gehaktbrood met vijgen en ananas

GEHAKTBROOD MET VIJGEN EN ANANAS

5 gedroogde vijgen
2 eetlepels vieux
2 schijven ananas (uit blik)
500 gram gehakt
1 ei
zout
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
6 volkoren beschuiten
1 eetlepel sesamzaad
4 toefjes peterselie


Vijgen kleinsnijden. In vieux in 10 minuten weken. Uitgelekte ananas in stukjes snijden. Oven voorverwarmen op 160°C. In kom gehakt met overige ingrediënten vermengen. Cakeblik met een inhoud van 1 liter invetten. Gehaktmengsel erin scheppen. In midden van oven gehaktbrood in 1 uur gaarbakken. Sesamzaad erover strooien. In nog 10 minuten sesamzaad goudbruin laten worden. Laten afkoelen.
Gehaktbrood uit cakeblik nemen. In plakken snijden. Garneren met peterselie.
Groentetip: bleekselderij.

4 personen

voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 80 / 5 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: