donderdag 29 juni 2023

Kruidenbouillon met ei

KRUIDENBOUILLON MET EI

2 bouillontabletten
1 kruidenbuiltje
2 takjes peterselie
1 takje selderij
8 sprietjes bieslook
3 theelepels zout
1 eetlepel azijn
4 eieren
1½ eetlepel sherry


In pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Kruidenbuiltje toevoegen. Met deksel op pan 20 minuten zachtjes koken. Intussen in kopje peterselie, selderij en bieslook fijnknippen. In andere pan 1 liter water met zout en azijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Niet meer laten borrelen. Ei in kopje breken en voorzichtig in water laten glijden. Andere 3 eieren op zelfde manier toevoegen. Eieren in 5 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan op plank scheppen. Zonodig losse eiwitslierten eraf snijden. Kruidenbuiltje uit bouillon nemen. Bouillon op smaak brengen met sherry. Over 4 soepkommen verdelen. Ei erin leggen. Bestrooien met kruidenmengsel.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: