ROMIGE PEULTJES MET SPIEGELEI
1 kilogram peultjes
1 kleine ui
3 eetlepels boter of margarine
4 eetlepels sherry
3 eetlepels zure room
1 theelepel suiker
zout
4 eieren
2 takjes selderij
versgemalen peper
Van peultjes steeltjes afhalen. In vergiet wassen en laten uitlekken. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Toevoegen: peultjes, sherry, zure room, suiker en zout. Peultjes in 10 minuten zachtjes gaar laten stoven. Af en toe omschudden. In grote koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Hierin 4 spiegeleieren bakken. Selderij fijnknippen. Over 4 borden verdelen. Bestrooien met selderij. Eieren erop scheppen. Bestrooien met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip juni 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten