donderdag 29 juni 2023

Stokbrood met garnalen en avocado

STOKBROOD MET GARNALEN EN AVOCADO

2 niet te rijpe avocado’s
300 gram gepelde Noorse garnalen
100 gram belegen kaas
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels chilisaus
½ sinaasappel
½ krop IJsbergsla
1 klein stokbrood


Avocado’s schillen, in lente halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Kaas in blokjes snijden. In kom mayonaise vermengen met chilisaus. Toevoegen: avocado, garnalen en kaas. Omscheppen. Sinaasappel schillen en in stukjes snijden. Sla wassen, uitslaan en in reepjes snijden.
Stokbrood in lengte doormidden snijden. Onderste helft beleggen met sla en garnalenmengsel. Sinaasappel erover verdelen. Bovenste helft van stokbrood erop leggen

1 persoon

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip juni 1980

Geen opmerkingen: