POMPOENSOEP
3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
1 pompoen (ca. 1 kilo)
1 ui, grofgehakt
3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
2 theelepels gedroogde rozemarijn
750 ml kruidenbouillon (van tablet)
1 stokbrood, gesneden
125 ml crème fraîche
Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200°C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.
Tip: Pompoensoep met geitenkaas:Fruit een gesnipperde ui met wat fijngesnipperde knoflook in ruim olijfolie goudbruin. Voeg de pompoenstukken toe en bak al omscheppend mee. Roer er een beetje tomatenpuree door en schenk er 1 liter kippenbouillon bij. Breng de soep met een stuk schoongeborstelde limoen en een schep honing aan de kook en laat de soep geruime tijd zachtjes doorkoken. Verwijder het stuk limoen en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng pittig op smaak met (zout en) cayennepeper. Verbrokkel of rasp een stuk zachte geitenkaas en snijd verse koriander grof. Serveer de soep met geitenkaas en koriander.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten