TANZANIAANSE ANANASSALADE
3 grote ananassen
100 g cashewnoten
75 g schijfjes kokos
250 ml slagroom
4 eetl. heldere honing
1 - 2 jeneverglaasjes witte rum, of naar smaak
De ananassen schillen, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
In een droge koekenpan afzonderlijk de noten en de kokos lichtbruin roosteren en vervolgens laten afkoelen.
De slagroom vermengen met de honing en rum naar smaak en over de blokjes ananas schenken.
Wat van de noten en kokos voor garnering achterhouden, de rest bij de ananas doen.
Goed vermengen en de salade in de koelkast koud laten worden.
De salade vlak voor het serveren met de achtergehouden noten en schijfjes kokos garneren.
8 personen
land : Tanzania
gerechtsoort : salade
bron : Een culinaire safari door Afrika / Josie Stow
woensdag 22 maart 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten