SOPA DIAL GERAA (POMPOENSOEP)
1 kg pompoen
¾ l melk
2 eetlepels rijst
1 eetlepel suiker
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel gehakte peterselie
zout
De pompoen van schil en zaden ontdoen en in kleine stukjes snijden. In water met zout in ca. 20 minuten gaar koken.
Water afgieten, pompoen uit laten lekken en pureren. De melk aan de kook brengen en de pompoenpuree erdoor mengen. De rijst afspoelen en in de soep doen. Suiker en zout naar smaak toevoegen. Het geheel ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
Crème fraîche mengen met de gehakte peterselie en in een soepterrine doen. De soep erbij gieten, doorroeren en direct serveren.
Serveren met: geroosterde blokjes brood (croutons).
6 personen
land : Marokko
gerechtsoort : soep
bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten