woensdag 22 maart 2023

Knolselderijpuree

KNOLSELDERIJPUREE

Dit typische wintergerecht krijgt in de oven een lekker knapperige korst

1 zakje aardappelpuree à 225 g
400 g knolselderij
5 dl bouillon
2 el kookroom (15% vet, Blue Band Finesse)
zout
versgemalen peper
2 el paneermeel


Bereid de aardappelpuree met water en/of magere melk volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik geen boter. Schil de knolselderij, snij hem in plakken van ± 2 cm en snij deze weer in blokjes. Kook de knolselderij in de bouillon in ± 15 min. zachtjes gaar. Giet de blokjes af en laat ze uitlekken en pureer ze. Meng de knolselderijpuree met de kookroom door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree in een ingevette ovenschaal en strooi er paneermeel over. Zet de schaal ± 30 min. in het midden van de oven. Lekker met gestoofd lamsvlees met sjalotjes.

4 personen

bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004

Geen opmerkingen: