KNOLSELDERIJPUREE
Dit typische wintergerecht krijgt in de oven een lekker knapperige korst
1 zakje aardappelpuree à 225 g
400 g knolselderij
5 dl bouillon
2 el kookroom (15% vet, Blue Band Finesse)
zout
versgemalen peper
2 el paneermeel
Bereid de aardappelpuree met water en/of magere melk volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik geen boter. Schil de knolselderij, snij hem in plakken van ± 2 cm en snij deze weer in blokjes. Kook de knolselderij in de bouillon in ± 15 min. zachtjes gaar. Giet de blokjes af en laat ze uitlekken en pureer ze. Meng de knolselderijpuree met de kookroom door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree in een ingevette ovenschaal en strooi er paneermeel over. Zet de schaal ± 30 min. in het midden van de oven. Lekker met gestoofd lamsvlees met sjalotjes.
4 personen
bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten