AARDAPPELPUREE MET BOSUI
Een eenvoudig bijgerecht, puur van smaak.
500 g aardappelen
zout
3 bosuitjes
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
½ dl koffieroom
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze met zout in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel de knoflook en snijd het teentje in dunne plakjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes goudbruin. Neem ze uit de pan en fruit de uiringetjes ca. 1 minuut. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Roer de koffieroom erdoor tot een ssmeuïgepuree ontstaat. Schep dan de uitjes en de plakjes knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 19 april 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten