MUNT-PEPERKOMKOMMER
1 komkommer, geraspt, in een zeef gelegd en bestrooid met zout om overtollig vocht te verwijderen
1 vleestomaat, ontveld door 10 seconden in kokend water en daarna in ijskoud water te leggen
½ tl knoflook, uit de pers
bosje munt, gehakt
1 bekertje yoghurt
1 bekertje zure room
1 tl komijn
2 rode pepertjes, zaadjes verwijderd en gesneden
zout
peper
De komkommer afspoelen, uit laten lekken en vocht eruit drukken.
De tomaat in blokjes snijden; kern verwijderen.
Meng alle ingrediënten in een schaaltje, breng het gerecht goed op smaak met zout en peper en laat het goed koud worden.
4 personen
land : Spanje
gerechtsoort : tapa
bron : Tapas : Heerlijke hapjes uit Spanje / Adrian Lissen en Sara Cleary
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten