ASPERGES IN ROOMSAUS
500 g asperges (vers of uit blik)
wat suiker
zout
2 eetlepels fijngehakte bieslook
SAUS
¼ l slagroom
20 g bloem
2 à 3 eetlepels mosterd
2 theelepels citroensap
wat suiker
zout
Maak de asperges schoon, snijd de houtachtige uiteinden eraf en schil de rest dun af. Leg ze in ruim kokend water met een beetje suiker en zout. Laat ze gaar koken. Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een vergiet en laat ze uitlekken. Maak intussen de saus klaar. Breng al roerend de room samen met de bloem aan de kook. Haal de pan van het vuur. Vermeng de roomsaus met mosterd, citroensap, suiker en zout. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op vier bordjes. Giet er de saus overheen. Bestrooi het geheel met fijngehakte bieslook.
4 personen
land : Polen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten