woensdag 22 maart 2023

Provençaalse aardappelschotel met mosterdroom

PROVENÇAALSE AARDAPPELSCHOTEL MET MOSTERDROOM

500 g vastkokende aardappelen
1 winterwortel
200 g witte kool of spitskool
1 rode paprika
25 g boter
2 eetl (zonnebloem)olie
1 theel kerriepoeder
1 theel tijm
zout
versgemalen peper
125 ml slagroom of crème fraîche
1½ eetl mosterd
1 eetl citroensap
2 eetl fijngehakte peterselie


Schil de aardappelen, schrap de wortel. Snij aardappel en wortel in plakjes. Blancheer de aardappel en wortelplakjes 3 min in ruim kokend water. Schaaf of snij de kool in smalle reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaden en zaadlijstjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter in een wok en voeg dan de olie toe. Bak, als de olie heet genoeg is, de koolreepjes en de paprikablokjes al omscheppend op een hoog vuur ca 2 min. Voeg de aardappel- en wortelplakjes toe. Strooi er kerriepoeder, tijm, zout en peper over. Bak alles al omscheppend op een hoog vuur 3 min. Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door. Serveer het gerecht met de verse peterselie.

4 personen

land : Frankrijk (Provence)
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen januari 2000

Geen opmerkingen: