SPINAZIE-NAMUL
Door ook de steeltjes van de spinazie te gebruiken wordt dit zachte gerecht een beetje knapperig. De wat bittere spinazie wordt verzacht door de zoute sojasaus.
500 gram spinazie
4 eetlepels donkere sojasaus
2 kleine teentjes knoflook, geperst
4 theelepels sesamolie
½ theelepel rijstwijn
4 theelepels sesamzaad
2 eetlepels plantaardige olie
zout
Verwijder de uiteinden van de spinaziesteeltjes. Snijd de bladeren en steeltjes in stukken van 10 centimeter. Kook ze 30 seconden in gezouten water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
Meng de sojasaus, knoflook, sesamolie en rijstwijn in een kom. Roer de spinazie erdoor. Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin en zet weg.
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan of wok en bak de spinazie 20 seconden op hoog vuur. Schep op een bord en garneer met get geroosterde sesamzaad.
2 personen
voedingswaarde : 293 kcal p.p.
gebied : Korea
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Koreaanse keuken / Young Jin Song
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten