LENTESTAMPPOT VAN ZOETE AARDAPPEL, TUINERWTEN EN TARTAAR
1 kilogram zoete aardappelen
750 gram zachtzoete tuinerwtjes extra fijn (diepvries), ontdooid
100 milliliter halfvolle melk
100 gram botersla
15 gram munt
2 eetlepels (olijf)olie
4 rundertartaartjes
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 centimeter. Kook ze in een pan met ruim water met eventueel zout in 10 minuten gaar. Doe de erwten in een vergiet. Giet de aardappelen af boven het vergiet, zodat de erwten opwarmen.
Verwarm de melk in een pan. Stamp de aardappelen en de warme melk met een pureestamper tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinerwtjes en botersla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi met peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de tartaartjes erop. Bestrooi met de fijngesneden munt.
4 personen
voedingswaarde : 625 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 9 maart – 13 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten