PAPRIKATORTILLA’S MET GEHAKT EN AVOCADOSAUS
1 limoen
15 gram koriander
2 avocado’s
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
3 eetlepels (olijf)olie
500 gram rundergehakt
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
400 gram Hollandse roerbak zoete puntpaprika
8 paprika-chilitortilla’s
150 gram biet julienne
Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente 8 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s. Verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.
4 personen
voedingswaarde : 815 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande 9 maart – 13 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten