vrijdag 10 maart 2023

Bloemkool met gehakt (Egypte)

BLOEMKOOL MET GEHAKT

1 grote bloemkool of twee kleine, halfgaar gekookt met zout en selderij
1 klein blikje tomatenpuree
250 gram margarine
3 of meer koppen bouillon (genoeg om de bloemkool te bedekken)
700 gram gehakt
75 gram uien, fijngesneden
zout
peper


Snijd de bloemkool in middelgrote stukken. Laat ze drogen. Bak de stukken bloemkool goudgeel in 1/3 deel van de margarine en leg ze op absorberend papier. Bak de uien goudbruin, voeg het gehakt toe, de tomatenpuree, zout en peper en bak dit gezamenlijk gedurende 10 minuten. Doe de bloemkool en het gehakt laag om laag in een vuurvaste schaal. Voeg de bouillon toe. Ze moet de bloemkool bedekken. Bak dit gerecht in een hete oven gedurende 15 minuten. Verminder dan de hittebron en bak nog 30 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn en de bloemkool gaar. Zet de vuurvaste schaal op een zilveren dienschaal en garneer het gerecht met peterselie.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mme O. Fawzy, Ambassade van de Verenigde Arabische Republiek, ’s Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: