NOEDELS IN RUNDERBOUILLON MET PADDENSTOELEN EN BIEFSTUK
1 liter runderbouillon
4 eetlepels sojasaus
2 kaneelstokjes
2 steranijs
2 gedroogde chilipepers
4 centimeter gemberwortel, in dunne plakjes
200 gram biefstuk
300 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake en enoki)
270 gram gedroogde sobanoedels
2 struikjes boksoi, in 8 centimeter-stukken
150 gram sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
Doe de bouillon met de sojasaus, kaneelstokjes, steranijs, pepers en gember in een grote pan, schenk er 500 milliliter water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten trekken.
Voeg de biefstuk toe en pocheer hem 7 minuten voor medium-rare; pocheer de laatste 2 minuten de paddenstoelen mee. Schep de biefstuk en paddenstoelen op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Houd de bouillon warm op heel laag vuur. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg 30 seconden voor het einde van de kooktijd de boksoi en sugarsnaps toe. Giet af.
Snijd voor het serveren de biefstuk in dunne plakjes en verdeel samen met de noedels, boksoi, sugarsnaps en paddenstoelen over kommen. Schep de bouillon erover.
4 personen
voedingswaarde : 412 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Delicious. maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten