zondag 5 maart 2023

Biefreepjes met cashewnoten, basilicum en kokosrijst (Thailand)

BIEFREEPJES MET CASHEWNOTEN, BASILICUM EN KOKOSRIJST

300 gram (basmati)rijst
170 milliliter kokosmelk
170 milliliter kippenbouillon
½ theelepel koenjit (kurkuma)
1 rode peper
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel gember, fijngehakt
3 sjalotjes, in dunne ringen
5 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels bruine basterdsuiker
275 gram biefreepjes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Thaise vissaus
2 bosjes basilicum
100 gram cashewnoten
1 limoen, in partjes


Kook de rijst 10 minuten in de kokosmelk, kippenbouillon en kurkuma op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat 10 minuten staan, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de andere helft in ringetjes. Verhit intussen de olie en bak hierin de fijngehakte rode peper en de gember 2 minuten. Voeg de sjalot toe en bak lichtbruin. Voeg de knoflook, basterdsuiker en biefreepjes toe en roerbak 4 minuten. Voeg de soja- en vissaus toe en roer goed door. Houd 3 eetlepels basilicum apart voor de garnering. Voeg de rest van de basilicum en cashewnoten toe en bak 1 minuut mee. Vul een ingevet kommetje tot de rand met de rijst. Druk iets aan en keer vervolgens om op een bord, zodat de rijst als een bolletje op het bord ligt. Verwijder het kommetje en herhaal met de rest van de porties. Lepel de biefreepjes en cashewnoten om de rijst heen en garneer met de rest van de basilicum, rode peper en limoen.

4 personen

voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen maart 2020

Geen opmerkingen: