zondag 5 maart 2023

Gehakt met broccoli en een aardappeldakje

GEHAKT MET BROCCOLI EN EEN AARDAPPELDAKJE

800 gram broccoli
125 gram gerookte spekblokjes
300 gram gemengd gehakt
350 gram vastkokende aardappels, schoongeboend
2 theelepels kerriepoeder
200 gram crème fraîche


Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 6 minuten beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de spekblokjes met e knoflook en ui 3 – 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul in 4 minuten.
Schaaf intussen de aardappels op een mandoline of snijd ze met de hand in heel dunne plakjes van 1 – 2 millimeter.
Schep het kerriepoeder door het gehakt. Voeg de crème fraîche met 75 milliliter water toe en roer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de broccoli met de gehaktsaus in de ovenschaal. Leg dakpansgewijs de aardappelschijfjes erop. Verdeel de boter in vlokjes erover en bestrooi met (zee)zout.
Bak in 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

4 personen

voedingswaarde : 794 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: