zondag 5 maart 2023

Couscous met gewokte broccoli

COUSCOUS MET GEWOKTE BROCCOLI

300 gram broccoli
300 gram couscous
1 zakje couscouskruiden
2 rode puntpaprika’s
4 runderchipolataworstjes
3 eetlepels olijfolie


Breng een pan water aan de kook voor de broccoli en kook 350 milliliter water voor de couscous. Schep de couscous in een kom om met de couscouskruiden en 350 milliliter kokend water. Dek af met een deksel en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork.
Blancheer de broccoli in 3 minuten beetgaar. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes.
Verhit intussen een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie en bak de runderchipolataworstjes met de paprikareepjes in 5 – 7 minuten rondom gaar. Giet de broccoli af, laat uitlekken in een vergiet. Bak de broccoli al omscheppend bij de worstjes. Neem de worstjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Meng de couscous door de groente en warm al omscheppend door. Verdeel de couscous met groente over 4 borden en leg er de worstjes op. Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 507 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Dirk maart/april 2020

Geen opmerkingen: