zondag 5 maart 2023

Dandan-noedels met gehakt en paksoi (Sichuan, China)

DANDAN-NOEDELS MET GEHAKT EN PAKSOI

6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel Chinese 5 spice
4 struiken Shanghai paksoi
2 centimeter verse gember
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
200 gram Egg noodles organic
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels tahin
300 gram half-om-halfgehakt
1 eetlepel honing


Breng in een steelpan de zonnebloemolie met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 5 minuten trekken.
Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in kwarten. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer een dressing van de chili-olie, sojasaus, tahin en 4 eetlepels water.
Roerbak het gehakt in een droge wok of koekenpan in 8 minuten rul. Voeg de honing toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de gember en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de paksoi toe, zet het vuur hoog en bak nog 2 minuten.
Voeg de noedels toe. Giet de dressing erover en meng zodat alle noedels een laagje dressing krijgen. Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de bosui.

4 personen

voedingswaarde : 715 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande 9 maart – 13 april 2020

Geen opmerkingen: