LECHE FLAN (EIERVLA MET KARAMEL)
100 gram bruine basterdsuiker
3 eetlepels water
4 deciliter melk
dun gesneden citroenschil
8 grote eierdooiers
75 gram suiker
Kook de bruine suiker met water in een steelpan tot karamel: dan komt er een volle, boterachtige geur vrij. Giet de karamel in een grote puddingvorm of verdeel haar over 6 soufflébakjes.
Breng de melk tot net aan het kookpunt in een au bain-marie pan. Laat de citroenschil even meekoken. Klop de dooier met de suiker glad en romig. Zeef dat mengsel al roerende bij de melk en verwijder de citroenschil.
Giet de vla in de vorm(en). Zet in een ovenschaal, giet rondom water tot halverwege de schaal en bak in een matig hete oven tot de vla stevig is. Serveer in de bakjes of keer op een schotel.
6 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Filippijnen / Jacki Passmore
zondag 26 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten