BEEF CHIMICHURRI
2 tenen knoflook
15 gram platte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel gerookte-paprikapoeder pikant
6 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels rode wijnazijn
½ theelepel (zee)zout
4 entrecotes, op kamertemperatuur
Steek de barbecue aan en bereid voor op directe hitte.
Maak de chimichurri. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met e oregano, chilivlokken, paprikapoeder, 5 eetlepels olie, de azijn, 3 eetlepels water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en zout. Gril op de barbecue in 4 minuten medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de rest apart erbij. Lekker met brood en een salade van kropsla, tomaat en ui.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 5 minuten
gebied : Argentinië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021
zaterdag 11 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten