BEEF TERIYAKI
125 milliliter sojasaus
125 milliliter mirin (rijstwijn)
50 milliliter sake
1 eetlepel rietsuiker
240 gram pandanrijst
1 salade-ui
1 eetlepel arachideolie
4 biefstukken (op kamertemperatuur)
Breng een pan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 10 minuten. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 minuten op hoog vuur. Keer halverwege.
Voeg de helft van de saus (tare) toe en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur. Blijf intussen de biefstukken met de tang omkeren zodat het vlees karamelliseert. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Voeg ondertussen de rest van de saus toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichtstroperige saus. Dit duurt 5 minuten. Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus dikt na afkoelen verder in.
Snijd de biefstukken in dunne plakken en schenk de saus erover. Serveer de rijst ernaast en bestrooi met de salade-ui.
Lekker met gestoomde broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 10 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten