RIJST MET SPINAZIE-TONIJNKOEKJES EN INGELEGDE UI
500 gram fijngesneden spinazie (diepvries, ontdooid)
200 gram winterpeen
160 gram tonijn in zonnebloemolie
2 witte scharreleieren
40 gram tarwebloem
300 gram witte rijst
2/3 pot ingelegde ui
Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de winterpeen en rasp grof. Laat de tonijn goed uitlekken, maar vang de olie op.
Doe de spinazie, peen, tonijn, eieren en bloem in een mengkom en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm hier met vochtige handen 8 koekjes van. Laat op een bord rusten in de koelkast tot gebruik.
Kook ondertussen de rijt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 eetlepels azijn uit de pot met ingelegde ui aan de gekookte rijst toe. Roer de rijst los met een vork en laat met de deksel op de pan staan.
Verhit de tonijnolie in 2 koekenpannen en bak 4 spinazie-tonijnkoekjes per pan in 5 minuten op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Keer halverwege.
Verdeel de rijst over borden, leg op elk bord 2 spinazie-tonijnkoekjes en schep de ingelegde ui erop.
4 personen
voedingswaarde : 545 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande 2 januari – 26 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten